ΑΘΗΝΑ
05:44
|
27.04.2024
Ο πρόξενος της Λευκορωσίας υπέστη διάσειση, σπάσιμο μύτης και ενός δοντιού από τις γροθιές στη διάρκεια επίθεσης έξω από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανός διπλωμάτης κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών  της Λευκορωσίας προκειμένου να γίνει αποδέκτης της έντονης διαμαρτυρίας της λευκορωσικής κυβέρνησης για τον τραυματισμό που υπέστη την Κυριακή το απόγευμα Λευκορώσος διπλωμάτης από επιθέσεις ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Λευκορωσίας αναφέρεται πως μία ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο αποδοκιμάζοντας και στη συνέχεια χειροδίκησε εν ψυχρώ κατά Λευκορώσων διπλωματών που μετέβησαν στο χώρο. Ένας από αυτούς αναφέρεται πως υπέστη σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια καθώς υπέστη διάσειση ενώ του έσπασαν τη μύτη και ένα δόντι.

Σύμφωνα  με το πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, belta.by η επίθεση έγινε την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, μετά την πικετοφορία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μεταξύ 13.30 ως 15.00 (ώρα Λονδίνου) Λευκορώσοι αντικυβερνητικοί μετανάστες.

Μερικές ώρες αργότερα (λίγα λεπτά πριν τις 19.00 το απόγευμα  άγνωστοι έριξαν αυγά στην πρόσοψη της πρεσβείας. Ο Λευκορώσος πρόξενος που πλησίασε το χώρο για να δει τι ακριβώς είχε γίνει δέχθηκε επίθεση από μία ομάδα τεσσάρων ανδρών και μία γυναίκα, κάποιοι εκ των οποίων φαίνονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Αφού του επιτέθηκαν με αυγά, τον αποδοκίμασαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον σχετικά σοβαρό τραυματισμό του.

Η επίθεση αυτή καταγράφηκε από βίντεο που δόθηκε στις βρετανικές αρχές. Ο ένας από τους δράστες που γρονθοκόπησε τον διπλωμάτη κρύβεται καθώς αναζητείται από την αστυνομία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται πως για τη Λευκορωσία αυτές δεν ήταν ενέργειες μεθυσμένων αλλά «σκόπιμες ενέργειες κατά Λευκορώσων διπλωματών εξαιτίας της επαγγελματικής τους ιδιότητας».

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ενημερώθηκε λεπτομερώς για το επεισόδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα