ΑΘΗΝΑ
06:17
|
25.04.2024
Τα ψεύδη της ακροδεξιάς οργιάζουν καθώς έφθασαν μέχρι του σημείου να εμφανίσουν σαν...άνδρα τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα δικαστήρια καταφεύγει η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν, Μπριγκίτε, εξαιτίας της προσπάθειας ακροδεξιών και αντιεμβολιαστικών κύκλων να σπείρουν σε βάρος της φήμες πως είναι τρανς και γεννήθηκε άνδρας με το υποτιθέμενο όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Πληροφορίες της εφημερίδας Φιγκαρό αναφέρουν πως ο κόμπος έφθασε στο χτένι όταν οι ψευδείς πληροφορίες σε βάρος της άρχισαν να παίρνουν, επί μέρες, την μορφή «καταιγίδας» σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, γνωστές με την ονομασία χάσταγκ #JeanMichelTrogneux.

Αντίστοιχο ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Monde αναφέρει ως μία από τις βασικές πηγές διασποράς των ψευδών πληροφοριών σε βάρος της Μπριγκίτε Μακρόν την Νατάσα Ρέι, που συστήνεται σαν «δημοσιογράφος» στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents».

Πανό κατά της Μπριτζίτ Μακρόν

Η συγκεκριμένη σκανδαλοθηρική έκδοση ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την επικοινωνιακή πολιτική του Προέδρου Μακρόν και μάλιστα έχει αποδελτιώσει μέρος αυτής της αρθρογραφίας με αντίτιμο 80 ευρώ, αξιοποιώντας την δημοσιότητα που έχει πάρει διεθνώς το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα