ΑΘΗΝΑ
11:58
|
25.04.2024
Κατατάσσεται ανάμεσα στις λιγότερο ασφαλείς χώρες για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία απέρριψε σχέδιο ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τονίζοντας ότι η ορολογία έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία και τις αξίες της χώρας.

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών καλούσε τα κράτη «να λάβουν μέτρα για την εξάλειψη νόμων, κανονισμών και πρακτικών που εισάγουν διακρίσεις, άμεσα ή έμμεσα, σε βάρος των πολιτών ως προς το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε δημόσιες υποθέσεις, μεταξύ άλλων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις πολιτικές απόψεις ή την όποια αναπηρία».

Σύμφωνα με τη Saudi Gazett , ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι «ο Θεός δημιούργησε τα αρσενικά και τα θηλυκά ως μέρος της θεϊκής φύσης και ότι ο πολιτισμός και οι αξίες της χώρας θεωρούν οποιαδήποτε άλλη έννοια παρά φύσιν».

Τόνισε επίσης ότι ένα τέτοιο ψήφισμα επηρεάζει το δικαίωμα των κυρίαρχων χωρών να νομοθετούν και ότι αντιτίθεται στη δημοκρατική πρακτική του σεβασμού των αξιών και των διαφορετικών πολιτισμών.

«Η επιβολή αξιών και εννοιών άλλων που δεν συνάδουν με αυτή τη θεϊκή φύση απορρίπτεται πλήρως από χώρες των οποίων ο πολιτισμός, η θρησκευτική ταυτότητα, τα ήθη και τα έθιμα είναι ενάντια σε τέτοιες αξίες και έννοιες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε τη θέση του Βασιλείου ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να θεσπίζει νόμους και κανονισμούς σύμφωνα με τις ηθικές αξίες των κοινωνιών του και σύμφωνα με τον πολιτισμό και τη θρησκευτική του ταυτότητα».

Η Σαουδική Αραβία που κατατάσσεται ανάμεσα στις λιγότερο ασφαλείς χώρες για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο διεθνών αντιδράσεων για τη συμπεριφορά της εναντίον τους, όπως και για την αντιμετώπιση των γυναικών.

Με πληροφορίες από Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα