ΑΘΗΝΑ
08:27
|
24.04.2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί τεστ τις ημέρες των εορτών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για τις σκέψεις που υπάρχουν στο τραπέζι για τεστ σε όλο τον πληθυσμό προκειμένου να υπάρξει εικόνα της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί τεστ κάποιες από τις ημέρες των εορτών» για την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Σημείωσε δε πως αν το μέτρο τεθεί σε εφαρμογή το κόστος του τεστ «θα το επιβαρύνεται ο πολίτης».

«Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε ενδεχομένως για κάποιες από τις μέρες των εορτών, εκεί που θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για τη διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, αν κριθεί αναγκαίο, ένα τέτοιο μέτρο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Είναι πολύ χρήσιμο δεδομένης της ευαισθησίας και της ανησυχίας που υπάρχει στα μηνύματα που εκπέμπουμε προς την κοινή γνώμη για το τι ισχύει ή τι ενδεχομένως θα προταθεί να είμαστε πολύ σαφείς, πολύ καθαροί και πολύ συγκεκριμένοι γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις θα γίνονται, όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα ανακοινωθούν μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων από το υπ. Υγείας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς ποιος θα καλύπτει το κόστος του τεστ ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «αν κριθεί απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα επισκέπτεται χώρους όπου απαιτείται τεστ».

«Η δυναμική της Όμικρον και τα νέα δεδομένα ενδέχεται να μας αναγκάσουν να πάρουμε τέτοια μέτρα για την προστασία και των εμβολιασμένων» πρόσθεσε, εξηγώντας το σκεπτικό της κυβέρνησης.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάσει του οποίου προχωρούμε με ισχυρές συστάσεις και για συχνούς ελέγχους. Σημειακές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τους ελέγχους ενδεχομένως κριθούν απαραίτητο και αναγκαίο να γίνουν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα εφόσον η επιτροπή συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο ολιγοήμερου λοκντάουν ή το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία αργότερα από ό,τι το καθιερωμένο μετά τις εορτές απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Για το θέμα των σχολείων μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΊ και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή η οποία ανέφερε πως δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.

Ανέφερε δε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση ούτε στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα