ΑΘΗΝΑ
11:13
|
03.05.2024
Ο κ. Σεντένο αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθωρισμού, σημειώνοντας πως δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις κυβερνήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κώδωνα κινδύνου αναφορικά με την αύξηση του πληθωρισμού, η οποία ενδέχεται να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού έκρουσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Σεντένο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Σεντένο αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθωρισμού, σημειώνοντας πως δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις κυβερνήσεις, ενώ τόνισε πως ενδεχόμενα lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις των τιμών.

«Πρέπει να παραμείνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, υπογραμμίζοντας πως η αύξηση των λοιμώξεων από κορονοϊό και η επιβολή περιοριστικών μέτρων δημιουργούν ανησυχία στην ηγεσία της ΕΚΤ, ωστόσο σε «καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Κεντρικοί Τραπεζίτες της Ευρωζώνης ζήτησαν να υπάρξει καθολική αποδοχή των κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η άνοδος του πληθωρισμού, ωστόσο η ΕΚΤ παραμένει πιστή στο αφήγημα πως οι τιμές θα υποχωρήσουν από μόνες τους κάτω από τον στόχο του 2% ως τα τέλη του 2022.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα