ΑΘΗΝΑ
05:47
|
25.04.2024
Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι πρόκειται για υπαρκτή αλλά σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια, που δεν επηρεάζει την απόφαση για εμβολιασμό των παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις πολύ μικρές πιθανότητες για εμφάνιση μυοκαρδίτιδας αλλά και γενικότερα στις παρενέργειες από τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά της Covid-19, αναφέρθηκε σήμερα, Δευτέρα (20/12), η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης.

Όπως ανέφερε, επικαλούμενη στοιχεία απ’ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και τους εμβολιασμούς παιδιών αυτής της ηλικίας στις ΗΠΑ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, όπου έχουν χορηγηθεί 7.141.428 δόσεις της Pfizer σε παιδιά αυτής της ηλικίας, προκύπτει ότι 1 στο 1.000.000 είναι οι πιθανότητες για μυοκαρδίτιδα. Ειδικά στις ΗΠΑ είπε ότι έχουν καταγραφεί οκτώ τέτοια περιστατικά (τέσσερα σε αγόρια και τέσσερα σε κορίτσια) μετά τη 2η δόση, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ήπια και αποχώρησαν ταχύτατα με πλήρη αποκατάσταση της υγείας των παιδιών.

Συνολικά, είπε, στις ΗΠΑ έχουν γίνει 3.233 αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες με μέση ηλικία τα 9 έτη και χωρίς να υπάρχει αναφορά στα δύο φύλα. Απ’ αυτές σε ποσοστό 97% ήταν μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και ανέφερε πως πρόκειται κυρίως για πόνο στο σημείο της ένεσης, πυρετό, κόπωση, κεφαλαλγία και μυαλγία. Επίσης, ανέφερε ότι παρατηρούνται πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση, αλλά ότι ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πρώτη ή δεύτερη δόση οι παρενέργειες είναι ήπιες και παροδικές.

Τόνισε επίσης ότι απ’ τα παιδιά αυτής της ηλικίας που εμβολιάστηκαν κατά του νέου κορονοϊού, λιγότερο από 10% απουσίασαν από το σχολείο και λιγότερα από 1% ζήτησαν συμβουλή γιατρού.

Στη χώρα μας έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 6.000 παιδιά της ομάδας 5-11 ετών, ενώ πάνω από 40.000 έχουν κλείσει ραντεβού, όπως έκανε γνωστό ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα