ΑΘΗΝΑ
06:37
|
03.05.2024
Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ομοφοβικό επεισόδιο που καταγγέλθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ομοφοβικό επεισόδιο που καταγγέλθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό έγινε την παρασκευή, όταν δύο μαθήτριες δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εντός του σχολείου, εμφάνισαν σημαιάκια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μέσα στη σχολική αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων, όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια pride κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν έντονα.

Οι αντιδράσεις δε σταμάτησαν εκεί. Μεταφέρθηκαν την ώρα του διαλείμματος, οπότε μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, τις απείλησε, χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φώναζε: «Δεν χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο GRTimes.gr, στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Πηγές: Thestival.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα