ΑΘΗΝΑ
03:55
|
06.05.2024
Απαγορεύεται η είσοδος μη Ισραηλινών πολιτών από τις ΗΠΑ με αφορμή την εκεί αύξηση κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ταξίδια στις ΗΠΑ απαγορεύει το Ισραήλ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου, εκτός και εάν υπάρχει ειδική άδεια για έκτακτους λόγους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στην ανακοίνωσή του επικαλείται τις ανησυχίες των ειδικών για την ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής ξεπερνούν πλέον τα 1000 τη μέρα.

Με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ μπαίνουν στην ταξιδιωτική «μαύρη λίστα» του Ισραήλ στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ περίπου 50 χωρών η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Τουρκία.

Όλοι οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ ακόμη και εάν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν ασθενήσει κατά το παρελθόν με κορονοϊό covid-19 θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 μέρες.

Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε ειδικούς χώρους εκτός και εάν διαθέτουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ PCR που διενεργείται κατά την άφιξή τους.  

Οι μη Ισραηλινοί πολίτες από τις ΗΠΑ πολύ απλά απαγορεύεται να εισέλθουν στο Ισραήλ εκτός και εάν διαθέτουν την ειδική άδεια των ισραηλινών αρχών. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες χωρών που είναι στη λεγόμενη «μαύρη λίστα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα