ΑΘΗΝΑ
18:32
|
03.05.2024
Χορός εκατομμυρίων αναμένεται αύριο γύρω από τη δημοπρασία το πρώτου SMS στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δημοπρασία του οίκου Aguttes της Γαλλίας, με τη μορφής της τεχνολογίας blockchain,  NFT, τίθεται αύριο το πρώτο SMS στον κόσμο που στάλθηκε στις 3 Δεκέμβρη 1992 από το δίκτυο της βρετανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Vodafone.

Το μήνυμα που στάλθηκε στον υπάλληλο της εταιρίας Ρίτσαρντ Τζέρβις με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα».

Για να εξασφαλιστεί η μοναδικότητα του SMS ο αγοραστής θα πληρώσει με κρυπτονομίσματα ώστε να γίνει ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του ψηφιακού και μοναδικού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε το πρώτο SMS στον κόσμο.

Η Vodafone ισχυρίζεται ότι τα έσοδα από τη δημοπρασία θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Η τεχνολογική εφαρμογή NFT είναι απαρτίζεται από τα αρχικά των λέξεων Non-fungible token που αποδίδεται ως «Μη Ανταλλάξιμο Διακριτικό». Συνιστά  μία μοναδική και μη εναλλάξιμη μονάδα δεδομένων που είναι αποθηκευμένη σε blockchain με χρονοσφραγίδα.

Τα NFT μπορούν να συσχετιστούν με αντικείμενα που μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα, όπως φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης, βίντεο, ήχο και άλλα είδη πολυμέσων σαν μοναδικά στοιχεία (με πιστοποιητικό γνησιότητας) και να χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να παρέχουν απόδειξη ιδιοκτησίας. Ωστόσο, τα αντίγραφα του αρχικού αρχείου δεν περιορίζονται στον κάτοχο του NFT και μπορούν να αντιγραφούν και να κοινοποιηθούν όπως οποιοδήποτε αρχείο.

Το πρώτο γνωστό “NFT”, Quantum, δημιουργήθηκε από τον Kevin McCoy το 2014 και αγοράστηκε από τον Anil Dash, στη διάρκεια ζωντανής παρουσίασης για το συνέδριο «Seven on Seven» στο New Museum της Νέας Υόρκης.

Τα NFT κάνουν θραύση στην αγορά σύγχρονης τέχνης και στους οίκους δημοπρασιών, όπου πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές. Το ρεκόρ κατέχει ως τώρα to ψηφιακό έργο ΚΟΛΑΖ του Αμερικανού καλλιτέχνη Beeple, που πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα