ΑΘΗΝΑ
22:11
|
23.04.2024
Οι Δημοκρατικοί θα επανέλθουν εκ νέου για το «Build Back Better» με την καινούρια χρονιά, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Τσακ Σούμερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Δημοκρατικοί θα επανέλθουν εκ νέου για το νομοσχέδιο κοινωνικού χαρακτήρα με κωδική ονομασία «Build Back Better» με την καινούρια χρονιά, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Τσακ Σούμερ.

Με αφορμή τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις και την άρνηση του Τζο Μάντσιν να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Γερουσίας ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να κάνει πίσω εξαιτίας του.

Μάλιστα, ο κ. Σούμερ έστειλε και μια επιστολή στον γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια. Με ψύχραιμο ύφος του υπογράμμισε ότι το Σώμα θα εξετάσει το Build Back Better και θα ζητήσει από κάθε νομοθέτη να τοποθετηθεί ευθέως και όχι μέσα από την τηλεόραση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τζο Μάντσιν ανακοίνωσε την απόφασή του να μη στηρίξει το νομοσχέδιο Μπάιντεν, μέσα από το φιλο-Ρεπουμπλικανικό δίκτυο του FOX News.

Εν συνεχεία, ο Τσακ Σούμερ πρόσθεσε ότι οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας δεν θα έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν μια αναθεωρημένη έκδοσή του αν χρειαστεί.

«Ούτε αυτή η καθυστέρηση, ούτε οι πρόσφατες ανακοινώσεις θα μας εμποδίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του. «Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Πρέπει και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις εργαζόμενες οικογένειες», είπε. Άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο ενόψει του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εκλογικών δικαιωμάτων, να αλλάξει τους κανόνες της Γερουσίας και ειδικότερα τον εθιμικό κανόνα της πολιτικής κωλυσιεργίας (filibuster) που χρησιμοποιείται στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για να μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Δημοκρατικοί: Οργή στον Λευκό Οίκο με την στάση Μάντσιν

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε χθες Κυριακή μια μακροσκελή ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του γερουσιαστή.

Παρά το γεγονός ότι ο Τζο Μάντσιν είχε διαβεβαιώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δεν θα έβαζε εμπόδια στη συμφωνία ύψους 1.75 τρισ. δολαρίων, εν τέλει άλλαξε γνώμη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής προεδρίας, Τζεν Ψάκι, αποδοκίμασε τον νομοθέτη λέγοντας ότι όσα δήλωσε στο FOX News δεν έχουν σχέση με εκείνα που έλεγε πριν λίγες ημέρες.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβησαν και οι περισσότεροι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου.

Μπέρνι Σάντερς: Ο Τζο Μάντσιν να δώσει εξηγήσεις στον λαό της Δυτικής Βιρτζίνια

Την αρνητική στάση του Τζο Μάντσιν αποδοκίμασε και ο προοδευτικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Ο νομοθέτης του Βερμόντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN είπε ότι ο συνάδελφός του οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον λαό της πολιτείας που εκπροσωπεί.

Επιπλέον, ο κ. Σάντερς δήλωσε ότι θα επιδιώξει να κάνει μια δημοσκόπηση για να δει «πώς οι πολίτες της Δυτικής Βιρτζίνια βλέπουν την απόφαση του κ. Μάντσιν να καταψηφίσει το Build Back Better».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπέρνι Σάντερς εστίασε και ορισμένα από τα λεγόμενα του Δημοκρατικού νομοθέτη για τον πληθωρισμό. 

«Ο Τζο Μάντσιν είπε ότι δεν θέλει να αυξηθεί το έλλειμα. Παρόλα αυτά ψήφισε το Επενδυτικό Νομοσχέδιο για τις Υποδομές. (…) Επίσης, ψήφισε τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το Build Back Better», είπε.

«Η Δυτική Βιρτζίνια είναι από τις φτωχότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Αγωνίζεται», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ο Μπέρνι Σάντερς κατήγγειλε ότι τα «μεγάλα συμφέροντα» πιέζουν την Ουάσιγκτον να συνεχίσει να κοστολογεί ακριβά τα φάρμακα και την Υγεία καθώς οι εύποροι δεν σκοπεύουν να πληρώσουν το φορολογικό μερίδιο που τους αναλογεί.

Πηγές: THE HILLNewsweek.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα