ΑΘΗΝΑ
12:42
|
25.04.2024
Η απόφαση αφορά την υποστήριξη παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης σε προσφυγόπουλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποφάσισε σήμερα τη χορήγηση επιπλέον 560 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για την στήριξη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και των παιδιών οικονομικών μεταναστών που έχουν καταφύγει στο τουρκικό έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει την υιοθέτηση δύο αποφάσεων συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ με στόχο την υποστήριξη ποιοτικής εκπαίδευσης προσφύγων στην Τουρκία και την πρόσβασή τους σε Πανεπιστήμια. Η οικονομική βοήθεια άνω του μισού δις. ευρώ αφορά επίσης και την «προστασία των συνόρων στο πλαίσιο της επιπρόσθετης βοήθειας των 3 δις ευρώ που ανακοίνωσε τον Ιούνιο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Σχέσεις Καλής Γειτονίας και Διεύρυνσης Ολιβέρ Βάρχεϊ δήλωσε:

«Η νέα χρηματοδότηση για πρόσφυγες και κοινότητες φιλοξενούμενων στην Τουρκία δείχνει πως η ΕΕ συνεχίζει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Θα εξασφαλίσει ότι θα μπορούν να συνεχίσουν το σχολείο εκατοντάδες χιλιάδες προσφυγόπουλα και να εξασφαλίσουν ποιοτική εκπαίδευση, που είναι το κλειδί για την εξασφάλιση μελλοντικών προοπτικών εργασίας  ενόψει των συνολικών προσπαθειών κοινωνικο-οικονομικής ανάκαμψης. Θα συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση των αρχών για την αντιμετώπιση προκλήσεων της μετανάστευσης και της αύξησης προστασίας των συνόρων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα