ΑΘΗΝΑ
17:44
|
25.04.2024
Εντοπίζονται εκατοντάδες κρούσματα τις τελευταίες μέρες, μεταξύ των οποίων και εκείνα της παραλλαγής Όμικρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και μήνες κατέγραψαν σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει πετύχει ποσοστό εμβολιασμών 99%.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 452 κρούσματα εκ των οποίων τα δύο αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς έκτοτε τα κρούσματα μειώθηκαν σε περίπου 50 τη μέρα έως πριν την περασμένη βδομάδα.

Μέσα σε μία βδομάδα όμως τα κρούσματα από λίγες δεκάδες έγιναν αρκετές εκατοντάδες μολονότι παραμένουν σε εφαρμογή αρκετά περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.  Επιπλέον εκπρόσωπος της Διεθνούς Έκθεσης 2020 στο Ντουμπάι ανακοίνωσε πως θα ματαιωθούν διάφορες ανοικτές μαζικές εκδηλώσεις για να περιοριστεί η διάδοση των κρουσμάτων.

Τα ΗΑΕ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών διεθνώς καθώς το 99% των πολιτών και των νόμιμων μεταναστών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Στις αρχές του μήνα εντόπισαν το πρώτο εξακριβωμένο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον.

Κρούσματα σε ξένους επισκέπτες

Ωστόσο, τα σημάδια για αύξηση των κρουσμάτων τελευταία αυξάνονται. Ινδικά ΜΜΕ έδωσαν έκταση στην επιβεβαίωση κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον σε ένα ζευγάρι Ινδών τουριστών που επέστρεψε από τα Εμιράτα στην Κεράλα. Την Δευτέρα ο διάσημος τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό επιστρέφοντας στην Ισπανία μετά από τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι ενώ πριν λίγες μέρες ένας Ισραηλινός που επέβαινε στο ίδιο αεροσκάφος με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ που επέστρεφε από επίσκεψη στα Εμιράτα βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή Όμικρον του covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα