ΑΘΗΝΑ
18:19
|
23.04.2024
Ακόμα 90.629 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στο ΗΒ το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά το τελευταίο επταήμερο υπάρχει αύξηση της τάξης του 63% στα κρούσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα 90.629 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, στον τρίτο υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά το τελευταίο επταήμερο υπάρχει αύξηση της τάξης του 63% στα κρούσματα. Από αυτά, τα 15.363 αναλογούν στην παραλλαγή Όμικρον, που συνολικά πλέον έχει φτάσει τα 60.508 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία, υπάρχουν 129 νοσηλευόμενοι φορείς της Όμικρον και 14 θύματα. Τα στοιχεία αυτά θα ανανεωθούν αργότερα απόψε.

Οι θάνατοι από κορονοϊό, ανεξαρτήτως παραλλαγής, που αναφέρθηκαν στο 24ωρο ήταν 172, ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν 7.482 φορείς κορωνοϊού, εκ των οποίων 859 διασωληνωμένοι.

Χθες, Δευτέρα (21/12), χορηγήθηκαν, εν τω μεταξύ, πάνω από 897 χιλιάδες τρίτες δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19. Συνολικά με την τρίτη δόση είναι προστατευμένοι πάνω από 29,8 εκ. πολίτες, δηλαδή το 52% των κατοίκων από 12 ετών και πάνω.

Το βράδυ, εξάλλου, ο αρχίατρος Αγγλίας καθηγητής Κρις Γουίτι και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος σερ Πάτρικ Βάλανς θα ενημερώσουν σε κλειστή συνάντηση τους βουλευτές για την επιδημιολογική εικόνα και τις εκτιμήσεις τους.

Αυτό γίνεται ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε προ ολίγου ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Όμικρον, αφού κατά τον ίδιο «δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που να αποδεικνύον την ωφέλεια μιας τέτοια απόφασης».

Πηγές: SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα