ΑΘΗΝΑ
12:24
|
17.05.2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έλαβε ένα «αναμνηστικό» εμβόλιο προκαλώντας τις αποδοκιμασίες μερίδας των υποστηρικτών του στο Ντάλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έλαβε ένα «αναμνηστικό» εμβόλιο για τον Covid-19, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες μιας μερίδας των υποστηρικτών του στο Ντάλας.

Ο πρώην πρόεδρος έκανε την αποκάλυψη το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της τελευταίας στάσης του «The History Tour», μιας ζωντανής σειράς εκπομπών και συνεντεύξεων που έκανε με τον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Μπιλ Ο Ρέιλλι.

«Τόσο ο πρόεδρος όσο και εγώ είμαστε εμβολιασμένοι», είπε ο Ο Ρέιλλι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Ντάλλας, προκαλώντας την αρκετά έντονη αντίδραση του κοινού, σύμφωνα με βίντεο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από το No Spin News.

«Κάνατε την ενισχυτική δόση», ρώτησε τον Τραμπ ο δημοσιογράφος, και μετά την θετική απάντηση του πρώην προέδρου ξεκίνησαν ορισμένες αποδοκιμασίες από το κοινό της εκπομπής. Η αντίδραση του Τραμπ ήταν να υποβαθμίσει το γεγονός και να αναφερθεί «σε μια μικρή ομάδα εκεί πέρα» που τον αποδοκίμαζε.

Παρά το γεγονός πως ο Τραμπ έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων, έχει πάρει εδώ και καιρό προσπαθήσει να καρπωθεί πολιτικά το γεγονός ότι τα εμβόλια των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών αναπτύχθηκαν κατά τη θητεία του, μια στάση που επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

«Δημιουργήσαμε ένα εμβόλιο», «μην το χαρίζετε στους αντιπάλους μας», «παίζεται το παιχνίδι τους όταν αρνείστε τη χρησιμότητά του, πάρτε εσείς τα εύσημα, μην τους δίνετε το πλεονέκτημα» σημείωσε απευθυνόμενος στο κοινό των οπαδών του.

Εντούτοις, δεν παρότρυνε τους ψηφοφόρους του να κάνουν το εμβόλιο, παρόλο που τα ποσοστά εμβολιασμού στους οπαδούς των Ρεπουμπλικάνων είναι πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα στο κοινό των Δημοκρατικών. Ενώ άλλοι πολιτικοί όπως ο Μάικ Πενς, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμίλα Χάρις έλαβαν τις δόσεις τους δημόσια για να προωθήσουν το φάρμακο, ο Τραμπ επέλεξε να τις λάβει ιδιωτικά γεγονός που αποδεικνύει την αντιδημοφιλία του εμβολίου με μεγάλα τμήματα της βάσης του.

Επιπλέον, ενώ βρισκόταν στην εξουσία, υπονόμευσε επανειλημμένα τις συστάσεις για τη δημόσια υγεία, ενθαρρύνοντας τη χρήση μη αποδεδειγμένων θεραπειών και υποβαθμίζοντας την απειλή που αποτελούσε ο ιός καθώς προσπαθούσε να δώσει προτεραιότητα στην οικονομική ανάκαμψη και να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία .

Ο Τραμπ είχε δηλώσει στη Wall Street Journal, σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο, ότι «μάλλον» δεν θα έκανε την ενισχυτική δόση.

ΠΗΓΗ: Theguardian.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Ράφα: 13 ΥΠΕΞ καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα