ΑΘΗΝΑ
20:06
|
19.04.2024
Αγνοούνται δύο χωροφύλακες, ενώ ζωντανοί βρέθηκαν ο πιλότος και ο υφυπουργός Αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια δεύτερη τραγωδία μέσα σε σχεδόν ένα 24ωρο πιθανόν να έχει συντελεστεί στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, όπου το πρωί της Δευτέρας (20/12) βυθίστηκε ένα πλοίο με 130 επιβαίνοντες, αφού πλέον αγνοούνται δύο ακόμα άνθρωποι που είχαν σπεύσει στην περιοχή για έρευνες.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες ένα ελικόπτερο, που αναζητούσε τυχόν επιζώντες του ναυαγίου, συνετρίβη σήμερα με αποτέλεσμα να αγνοούνται δύο χωροφύλακες, ενώ ζωντανοί βρέθηκαν ο πιλότος και ο υφυπουργός Αστυνομίας, Σερζ Ζελέ, ο οποίος κολύμπησε επί 12 ώρες για να φτάσει στην ακτή. 

Ο υφυπουργός και ο χωροφύλακας που επέζησαν από τη συντριβή του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν ξεχωριστά στην παραλία Μαχάμπο, περίπου 75 χιλιόμετρα στα βόρεια της Τοαμασίνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμενικού, τον Ζαν-Εντμόν Ραντριαναντενάινα. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή οι δυο επιζώντες «χωρίστηκαν στη θάλασσα και δεν ήταν μαζί».

«Δεν ήρθε ακόμη η ώρα μου να πεθάνω, ευχαριστώ τον Θεό (…) και τους κατοίκους και τους ψαράδες του Μαχάμπο», ανέφερε σε ένα βίντεο ο Σερζ Ζελέ, τον οποίο φρόντισαν οι κάτοικοι της περιοχής. Ο 57χρονος στρατηγός είπε ότι δεν έχει τραυματιστεί, «απλώς κρυώνει». «Θα μπορούσα να ξαναπιάσω δουλειά μέσα σε 24 ώρες», διαβεβαίωσε.

Τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Την ίδια στιγμή, και σε σχέση με το χθεσινό ναυάγιο, οι 45 από τους ναυαγούς σώθηκαν, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 39 επιβατών, σύμφωνα με τον στρατηγό Ζαφισαμπάτρα Ραβοάβι. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των περίπου 50 αγνοουμένων.

Πηγές: Africanews, France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα