ΑΘΗΝΑ
13:53
|
19.05.2024
Αναμένεται να αποφασιστούν σήμερα και αφορούν τον περιορισμό των συναθροίσεων την περίοδο των εορτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Nέα περιοριστικά μέτρα, υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, αναμένεται να λάβει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς το Ινστιτούτο Robert Koch, αναφερόμενο στην παραλλαγή Όμικρον, αναβάθμισε χθες το βράδυ το επίπεδο κινδύνου για τον γενικό πληθυσμό σε «πολύ υψηλό», ειδικά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα μέτρα αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τη διάρκεια σύσκεψης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη. Όπως ανέφερε ο νέος καγκελάριος, από τη Ρώμη όπου βρίσκονταν χθες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει μια συναινετική προσέγγιση για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τα νέα μέτρα αναμένεται να επιβληθούν από τις 28 Δεκεμβρίου, και αφορούν τον περιορισμό των συναθροίσεων, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, στα 10 άτομα εμβολιασμένα ή όχι, χωρίς να υπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Όπως αποκάλυψε η Deutsche Welle στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο ο αριθμός των ατόμων που θα επιτρέπεται να παρακολουθούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα περιοριστεί σε χωρητικότητα μεταξύ 30% και 50%. Τα κρατίδια με υψηλά ποσοστά μόλυνσης θα πρέπει να ακυρώσουν μεγάλες εκδηλώσεις ή να τις πραγματοποιήσουν χωρίς θεατές. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η ακύρωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται παραδοσιακά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Kαρλ Λέτερμπαχ, απέκλεισε τις προηγούμενες ημέρες το ενδεχόμενο ενός λοκντάουν πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει ένα «μαζικό κύμα» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Γερμανία κατέγραψε 16.086 νέα κρούσματα και 119 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που διατίθενται από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες. 

Mε πληροφορίες από Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα