ΑΘΗΝΑ
16:26
|
20.04.2024
Οι απεργοί που αγωνίζονταν από τις 5 Οκτώβρη κατάφεραν την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νίκη των συνδικαλιστών-απεργών οδήγησε ο απεργιακός αγώνας περίπου 11 βδομάδων που πραγματοποίησαν περίπου 1.400 εργαζόμενοι – μέλη του σωματείου εργαζομένων σε Φούρνους, Ζαχαροπλαστεία, Αλευρόμυλους και Εργαζομένων σε είδη Καπνού, (BCTGM) καταφέρνοντας να ικανοποιήσουν τα περισσότερα από τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ενέκριναν σήμερα το σχέδιο συμφωνίας στο οποίο είχαν συμφωνήσει την περασμένη βδομάδα εκπρόσωποι συνδικαλιστών-απεργών και διοίκησης της βιομηχανίας δημητριακών και τροφίμων Kellogg’s.

Kellogg Workers Prolong Strike by Rejecting Contract Proposal - The New  York Times

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων στη συμφωνία προβλέπονται πενταετείς συμβάσεις εργασίας με μισθολογικές αυξήσεις που φέρεται πως καλύπτουν την αύξηση του κόστους ζωής (λόγω αύξησης πληθωρισμού), προσφέρουν καλύτερα συνταξιοδοτικά πακέτα, θεσπίζουν τακτικές αυξήσεις, επιπλέον ποσοστό σε μισθούς παλαιότερων εργαζομένων (λόγω κλιμακίων παλαιότητας/ προϋπηρεσίας), τερματίζεται η άνιση αντιμετώπιση σε συντελεστές διαμόρφωσης των μισθών και αποτρέπεται το κλείσιμο εργοστασίων τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο του 2026.

Η απεργία περίπου 1.400 εργαζομένων στην Κέλογκς άρχισε στις 5 Οκτώβρη. Οι απεργοί αναμένεται να επιστρέψουν στις θέσεις δουλειάς στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο μαραθώνιος απεργιακός αγώνας ήταν αποτέλεσμα των εξαντλητικών υπερωριακών συνθηκών ασταμάτητης εργασίας στις οποίες υποβλήθηκαν χιλιάδες εργάτες της Κέλογκς, επτά μέρες τη βδομάδα, για 10 ή και 12 ώρες καθημερινώς καθώς μετά την έναρξη της πανδημίας το 2020 αυξήθηκαν οι ανάγκες κατανάλωσης.

Business News for Dec. 17, 2021 - The New York Times

Παρά το γεγονός ότι η εταιρία Κέλογκς είδε εκτόξευση των πωλήσεων και των κερδών της λόγω πανδημίας, αρνούνταν ως σήμερα να δώσει ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα