ΑΘΗΝΑ
09:21
|
20.04.2024
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τους πολίτες να ακυρώσουν ορισμένα από τα σχέδια διακοπών τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τους πολίτες να ακυρώσουν ορισμένα από τα σχέδια διακοπών τους για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται παγκοσμίως.

«Μια εκδήλωση που ακυρώνεται είναι καλύτερη από μια ζωή που ακυρώνεται», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν «δύσκολες αποφάσεις».

Ορισμένες χώρες έχουν ενεργήσει προσπαθώντας να σταματήσουν την εξάπλωση της παραλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών.

Στις ΗΠΑ, η Omicron είναι πλέον κυρίαρχη, αντιπροσωπεύοντας το 73% των νέων λοιμώξεων. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα σήμερα Τρίτη, αλλά ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν σχεδιάζει να ανακοινώσει ένα γενικό λοκντάουν.

Η μετάλλαξη Omicron – που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο – έχει χαρακτηριστεί ως «παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία» από τον ΠΟΥ.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα, ο Δρ Τέντρος είπε ότι υπάρχουν πλέον στοιχεία ότι η παραλλαγή «εξαπλώνεται σημαντικά πιο γρήγορα» από την προηγούμενη κυρίαρχη, τη Δέλτα, ενω ο ΠΟΥ έχει επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα ήταν «επιπόλαιο» να συμπεράνουμε από τα πρώτα στοιχεία ότι η Omicron είναι μια πιο ήπια παραλλαγή.

Σύμφωνα με τον Τέμντρος, «ηγέτες και πολίτες», θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων, μεταξύ άλλων ακυρώνοντας ή καθυστερώντας εκδηλώσεις. «Είναι καλύτερα να ακυρώσεις τώρα και να γιορτάσεις αργότερα παρά να γιορτάσεις τώρα και να θρηνήσεις αργότερα», πρόσθεσε.

Σημείωσε τέλος ότι η πανδημία θα μπορούσε να τερματιστεί το 2022 – εάν το 70% του πληθυσμού κάθε χώρας του κόσμου είχε εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα