ΑΘΗΝΑ
09:48
|
18.05.2024
«Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις. Αλλά τους ξέρουμε καλά. Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ελπίδες για μια συμφωνία με την Ουάσιγκτον, για τον περιορισμό της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, είναι ελάχιστες, ανέφερε μιλώντας σε το Συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακόμα και μια υπογεγραμμένη συμφωνία θα μπορούσε να σκιστεί από την αμερικανική πλευρά, ανά πάσα στιγμή, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πλέον τη Δύση ως αξιόπιστο εταίρο.

Η Ρωσία επιδιώκει γραπτές διαβεβαιώσεις για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων και υλικού κοντά στα σύνορά της, είπε, αλλά ακόμη και αν τις λάβουμε δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτές, τόνισε.

«Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις. Αλλά τους ξέρουμε καλά. Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε», συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «αποσύρονται εύκολα από τις διεθνείς συνθήκες για τις οποίες δεν ενδιαφέρονται», αναφερόμενος προφανώς στη μονομερή αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συνθήκη ορόσημο για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους το 2002. Η συμφωνία, είχε υπογραφεί μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ το 1972, με σκοπό να περιορίσει τις δυνατότητες πυραυλικής άμυνας και των δύο πλευρών. 

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με διάφορα προσχήματα, όπως η διασφάλιση της δικής τους ασφάλειας, αναλαμβάνουν δράσεις χιλιόμετρα μακριά από την εθνική τους επικράτεια», πρόσθεσε ο Πούτιν. «Όταν το διεθνές δίκαιο και ο ΟΗΕ παρεμβαίνουν, αγνοούν τα πάντα θεωρώντας τους ξεπερασμένους και περιττούς θεσμούς» συμπλήρωσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόσθεσε ακόμα, ότι θεωρεί την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη ως συνέπεια της «ευφορίας» που προήλθε από τη φαινομενική νίκη της Δύσης στον Ψυχρό Πόλεμο και ως αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ανάλυσης και τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει τόσο στρατιωτικά όσο και τεχνικά μέτρα ως απάντηση σε αυτά που αντιλαμβάνεται ως εχθρικά βήματα της Μόσχας σε συνοριακές περιοχές της χώρας του.

Πηγή: Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο.

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα