ΑΘΗΝΑ
11:20
|
02.06.2023
Η δίκη προγραμματίστηκε για τις 18 Μαρτίου και αφορά τρεις κατηγορίες για βιασμούς και άλλες σεξουαλικές επιθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και το 2014 θα δικαστεί στις 18 Μαρτίου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης.

Η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας μετά το παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε τον περασμένο μήνα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όπου αναφέρεται ότι βασίζονται «σε πραγματικά περιστατικά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσεις μεταξύ τους ούτε να υφίσταται το κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορουμένου».

Πληροφορίες δικαστικών κύκλων που έχουν πρόσβαση στη δικογραφία αναφέρουν πως η πρώτη κατηγορία αφορά το βιασμό συνάδελφου του, κόρη ηθοποιού με την οποία, ο ίδιος είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010. Ο κατηγορούμενος αναφέρεται πως της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» στο πλαίσιο επαγγελματικής συνάντησης.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» σε βάρος συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε πως υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση και τραυματισμό στην προσπάθειά της να διαφύγει.

Η τρίτη υπόθεση αφορά επίσης ηθοποιό που έχει καταθέσει ότι έπειτα από επαγγελματική συνάντηση μαζί του, εκείνος την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού εξαπολύοντας σεξουαλική επίθεση σε βάρος της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Δεν βίασα καμία γυναίκα, ενεργούσα υπό την οδηγία του Θεού

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες από το Σουδάν έχουν καταφύγει στο Τσαντ

Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε παραβάτες… ινφλουένσερς ετοιμάζει η Γαλλία

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα