ΑΘΗΝΑ
01:09
|
30.09.2022
Οι κατηγορούμενοι είχαν πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη σε περιοχές της Αττικής.

Έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 49, 51 και 52 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και πλαστογραφίας. Συγκατηγορούμενοί τους είναι και δύο ομοεθνείς τους, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε ένταλμα για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020, καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη στην Αττική.

Οι κατηγορούμενοι είχαν πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε οίκημα με περίφραξη σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση των σταδίων αποξήρανσης, κοπής και συσκευασίας, την μετέφεραν σε οικία στην Αθήνα, που λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης και εξυπηρετούσε την περαιτέρω διάθεση και πώληση σε αγοραστές.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο περιφραγμένο οίκημα, στην οικία αποθήκευσης και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 843 δενδρύλλια κάνναβης, 2.014 γραμμάρια κάνναβης, 20 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με εκλογές απειλεί ο Μακρόν εάν δεν περάσει το συνταξιοδοτικό

Επίσκεψη του Σβαρτσενέγκερ στο Άουσβιτς

Το Ισραήλ επιτρέπει τη χρήση drones για δολοφονίες Παλαιστινίων

«Έτοιμη» για δύσκολες αποφάσεις δηλώνει η Τρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα