ΑΘΗΝΑ
04:50
|
11.05.2024
Ο γνωστός αρθρογράφος σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ισχυρίζεται πως έχει πληροφόρηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που μέλλει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εάν ευσταθεί ή όχι έκανε χτες ο αρθρογράφος της Καθημερινής και του «Liberal» Σάκης Μουμτζής στο πλαίσιο συμμετοχής του στην διαδικτυακή εκπομπή Ανιχνεύσεις του γνωστού δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη.

Ο Μουτζής ισχυρίζεται πως οι φωτιές του περασμένου καλοκαιριού σε Αττική και Βόρεια Εύβοια ήταν εμπρησμοί από «ομάδες του εσωτερικού και του εξωτερικού». Ανέφερε δε πως διαθέτει σχετική πληροφόρηση δίχως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας κατά λέξη:

«Για το πώς κάηκε η Ελλάδα το καλοκαίρι, αυτοί που γνωρίζουν, γνωρίζουν τι έγινε, πώς έγινε, ποιοι συμμετείχαν, τι σχεδιασμοί υπήρξαν…είναι ένας φόβος εάν ήταν πρόβα τζενεράλε για το τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2022, το οποίο είναι…προεκλογικό καλοκαίρι».

«Δεν είναι υπονοούμενο, είναι πληροφόρηση»

Όταν ερωτήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί από τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη, εκείνος επέμεινε πως «δεν είναι υπονοούμενο, είναι πληροφόρηση». Πρόσθεσε δε πως «υπήρξε σχεδιασμός. Το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών οφειλόταν σε σχεδιασμό, στον οποίο συμμετείχαν διάφορες ομάδες…και εσωτερικές και εξωτερικές».

Συνέχισε υποστηρίζοντας πως «άνοιξαν κινητά τηλέφωνα», πως έγινε έρευνα «και έχουσι γνώση οι φύλακες».

Η δημόσια δήλωση του αρθρογράφου προκάλεσε κατάπληξη στο συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη, που ομολόγησε πως δεν είχε ξανακούσει ποτέ μία τέτοια εκδοχή.

Ωστόσο είναι προφανές πως δεν μπορεί να γίνονται από δημόσιο βήμα τόσο σοβαρές δηλώσεις, δίχως στοιχεία, ή τουλάχιστον δίχως να επιληφθούν της υπόθεσης οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα