ΑΘΗΝΑ
19:38
|
26.04.2024
Ο μεγιστάνας Τζεφ Γκριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο μεγιστάνας από τον χώρο της διαφήμισης και της τεχνολογίας, Τζεφ Γκριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, στην οποία ήταν μέχρι πρόσφατα μέλος.

Μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη κίνηση για πρώην πιστό που εγκαταλείπει την εκκλησία των Μορμόνων (όπως αποκαλείται ευρέως ο συγκεκριμένος θρησκευτικός οργανισμός), ο 44χρονος επέκρινε ανοιχτά τη στάση της απέναντι τόσο στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο και σε μια σειρά άλλων κοινωνικών ζητημάτων.

Ειδικότερα, ο Γκριν δεσμεύτηκε να δωρίσει το 90% της περιουσίας του, που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας την αρχή με μία δωρεά ύψους 600.000 δολαρίων στην οργάνωση Equality Utah που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, που επικαλείται τοπικά μέσα της Γιούτα, πολιτείας που έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη με την συγκεκριμένη Εκκλησία, ο Γκριν έστειλε την περασμένη Δευτέρα μια επιστολή στον πρόεδρο της εκκλησίας, Ράσελ Μ. Νέλσον. Σε αυτήν, του εξηγούσε ότι έχει πάψει ουσιαστικά εδώ και μία 10ετία να είναι ενεργό μέλος της εκκλησίας των Μορμόνων, αλλά ότι επιθυμεί πλέον να επισημοποιήσει αυτό το «διαζύγιο», αφαιρώντας το όνομά του από τα αρχεία των μελών.

Billionaire Jeff T. Green Resigns From Mormon Church - The New York Times
Τζεφ Γκριν

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντεκα μέλη της οικογένειας του μεγιστάνα, και ένα φιλικό του πρόσωπο «παραιτήθηκαν» επισήμως μαζί με τον 44χρονο δισεκατομμυριούχο.

Η εκκλησία των Μορμόνων δεν απάντησε σε αίτημα του Associated Press να σχολιάσει την επιστολή του δισεκατομμυριούχου. Τις περασμένες δεκαετίες, ο συγκεκριμένος θρησκευτικός οργανισμός είχε μία ιδιαίτερα αυστηρή και επικριτική στάση απέναντι σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, φαίνεται πως η σκληρή αυτή στάση έχει κάπως μαλακώσει: Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απροθυμία της ισχυρής εκκλησίας να «μπλοκάρει» τη νομική απαγόρευση της λεγόμενης «θεραπείας μετατροπής» ομοφυλόφιλων ατόμων στην Γιούτα το 2019.

Πηγές: ΝΒC, Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα