ΑΘΗΝΑ
00:18
|
27.04.2024
Από χθες το βράδυ κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας 17 εργαζόμενοι, μετά από την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από χθες το βράδυ κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας 17 εργαζόμενοι, μετά από την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο, όπου μάλιστα οι αστυνομικοί προέβησαν σε επικίνδυνες φθορές στον εξοπλισμό ασφαλείας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης “Πετρέλαια Καβάλας” και το σωματείο τους.

Στους συλληφθέντες βρίσκονται και 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, αλλά και δέκα ακόμη από τους εργαζομένους που περιφρουρούσαν την πύλη του εργοστασίου κατά την εισβολή των δυνάμεων καταστολής. Ανάμεσά τους είναι και ο πρόεδρος του σωματείου, αλλά και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Μανώλης Κελαϊδάκης. Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Από αργά χθες το βράδυ οι συνάδελφοι των συλληφθέντων τους συμπαρίσταται με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν χθες ότι η συμφωνία που είχε γίνει με την αστυνομία, και μάλιστα μπροστά στον δήμαρχο Καβάλας και τους βουλευτές Γιάννη Πασχαλίδη και Τάνια Ελευθεριάδου, ήταν να καταθέσουν και μετά να αποχωρήσουν, χωρίς να γίνουν συλλήψεις. Αυτή η συμφωνία αθετήθηκε από τους επικεφαλής των δυνάμεων της αστυνομίας. Στο πλευρό των συλληφθέντων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Λιπασμάτων αλλά και μεγάλη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Οι εεργαζόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, παραβάσεις του νόμου περί όπλων. ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 9.45 π.μ. Επίθεση με χημικά από την αστυνομία δέχτηκαν οι εργαζόμενοι έξω από τα Δικαστήρια Καβάλας, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 17 συλληφθέντες. Εκδηλώθηκε την ώρα που η κλούβα της αστυνομίας έφτασε στα δικαστήρια μεταφέροντας τους 17 συλληφθέντες. Από την επίθεση με χημικά τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος των «Πετρελαίων Καβάλας» που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. ΠΗΓΗ: Kavalanews.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα