ΑΘΗΝΑ
20:06
|
16.04.2024
Ανάμεσα στους ανθρώπους,που επέβαιναν σε φουσκωτά σκάφη, καγιάκ, ακόμα και τζετ σκι, ήταν 23 γυναίκες και εννέα ανήλικα παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μαροκινό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε τις τελευταίες μέρες σκάφη στα οποία επέβαιναν περισσότεροι από 350 μετανάστες, η πλειονότητα εξ αυτών με καταγωγή από την υποσαχάρεια Αφρική, μετέδωσε σήμερα το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAΡ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Η ακτοφυλακή που επιχειρεί στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό παρείχε βοήθεια, μεταξύ της 18ης και της 21ης Δεκεμβρίου, σε συνολικά 352 μετανάστες που κινδύνευαν μέσα σε σαπιοκάραβα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς που επέβαιναν σε φουσκωτά σκάφη, καγιάκ ή τζετ σκι, ήταν 23 γυναίκες και εννέα ανήλικοι, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στα πλοία του πολεμικού ναυτικού, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα λιμάνια του Μαρόκου και παραδόθηκαν στη χωροφυλακή για τις γνωστές διαδικασίες ελέγχου.

Τη Δευτέρα, η μαροκινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει από τις αρχές της χρονιάς περισσότερους από 12.200 μετανάστες και έχει εξαρθρώσει επίσης 150 δίκτυα διακινητών.

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνο τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της παράτυπης μετανάστευσης και δεν αφορούν τις αναχαιτίσεις στη θάλασσα σκαφών μεταναστών που κατευθύνονταν στην Ισπανία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, 37.385 μετανάστες συνολικά, κυρίως από το Μαρόκο, έφθασαν δια θαλάσσης στην Ισπανία (στη χερσόνησο καθώς και στα αρχιπελάγη των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων) μεταξύ Ιανουαρίου και 15ης Δεκεμβρίου 2021.

Οι αναχωρήσεις από τις ακτές του Μαρόκου προς την Ευρώπη, κυρίως προς τις Καναρίους Νήσους, αυξήθηκαν πρόσφατα, μέσω θαλάσσιων οδών στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο, παρά την ενίσχυση των ελέγχων.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα