ΑΘΗΝΑ
03:29
|
01.05.2024
Η υπηρεσία του ΟΗΕ θα μειώσει την επισιτιστική βοήθεια στην σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα λόγω έλλειψης κεφαλαίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε, σήμερα Τετάρτη ότι «αναγκάζεται» να περικόψει τη βοήθεια προς την Υεμένη λόγω έλλειψης κεφαλαίων και προειδοποίησε για έξαρση της πείνας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

«Από τον Ιανουάριο, οκτώ εκατομμύρια θα λάβουν μειωμένο σιτηρέσιο, ενώ πέντε εκατομμύρια που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο λιμού θα παραμείνουν σε πλήρες σιτηρέσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «εξαντλούνται τα κεφάλαιά της».

Στην Υεμένη που πλήττεται σκληρά από τον εμφύλιο μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών Χούθι, εκατομμύρια άμαχοι βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες, εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους και σχεδό το 80% του πληθυσμού εξαρτάται από την επισιτιστική βοήθεια.

«Κάθε φορά που μειώνουμε την ποσότητα του φαγητού, γνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι που είναι ήδη πεινασμένοι και επισιτιστικά ανασφαλείς θα ενταχθούν στις τάξεις των εκατομμυρίων που λιμοκτονούν», δήλωσε η διευθύντρια του WFP Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής Κορίν Φλέιτσερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το WFP χρειάζεται 813 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει να βοηθά τους πιο ευάλωτους πολίτες στην Υεμένη έως τον Μάιο, και 1,97 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 για να συνεχίσει να παρέχει επισιτιστική βοήθεια σε οικογένειες που βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα