ΑΘΗΝΑ
23:46
|
14.07.2026
Η Ρωσία ευελπιστεί ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο αλλά παραμένει αδρανής, θα πιστοποιηθεί τελικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ευελπιστεί ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 που διέρχεται τη Βαλτική Θάλασσα και ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο αλλά παραμένει αδρανής, θα πιστοποιηθεί τελικά, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (22/12) ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία λειτουργίας του Nord Stream 2 είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών και ότι η πιστοποίηση του αγωγού δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Nord Stream 2 αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από τη Γερμανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Πολωνίας, έχουν διαμαρτυρηθεί για τον αγωγό φυσικού αερίου, λέγοντας ότι θα αυξήσει τη μόχλευση της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Πηγές: TASS, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα