ΑΘΗΝΑ
07:02
|
10.05.2024
Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους πήραν δωρεάν self test στην προηγούμενη φάση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε, σήμερα Τετάρτη, η διάθεση των δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία για όλους τους πολίτες, όπως είχε προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού και να αποτραπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΔΙΚΑ το σύστημα άνοιξε το πρωί στις 8 το πρωί και αναμένεται να μείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή31 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται πως κάθε πολίτης άνω των 5 ετών θα μπορεί να προμηθευτεί δύο self test από τα φαρμακεία, με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ), ενώ η γενική σύσταση προς τους πολίτες είναι να κάνουν το πρώτο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Μετά τις παλινωδίες και τις φήμες των προηγούμενων ημερών για rapid ή self-test, o Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο εξήγησε ότι αν και είχε δεχθεί εισηγήσεις για rapid τεστ τις απέρριψε. Νωρίτερα πάντως τουλάχιστον δύο μέλη της επιτροπής των ειδικών αρνήθηκαν ότι υπήρξε τέτοια εισήγηση από την πλευρά της επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την προηγούμενη φάση τα δωρεάν self test πήραν μόλις 3.050.000 δικαιούχοι δίνοντας στα φαρμακεία τον ΑΜΚΑ τους, τη στιγμή που συνολικά οι δικαιούχοι ήταν περίπου 7.500.000 εκατομμύρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

ΗΠΑ: Έκρηξη στα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και εφήβους

Ηνωμένο Βασίλειο: Σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα φάρμακα

Ηλεία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε τοπική γιορτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα