ΑΘΗΝΑ
02:50
|
27.05.2024
«Όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, η αυθαιρεσία τιμωρείται» θυμίζει η ΓΣΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χειροπέδες πέρασαν σήμερα οι αστυνομικοί στη Δράμα σε μία επιχειρηματία εστίασης και τον υπεύθυνο του καταστήματός της επειδή ζήτησαν πίσω το δώρο Χριστουγέννων που είχαν καταβάλλει νωρίτερα στους υπαλλήλους ώστε να φαίνεται πως τηρούν τον σχετικό νόμο.

Η εργοδότρια απαίτησε δε από τους υπαλλήλους να κάνουν ανάληψη όλο το δώρο Χριστουγέννων από τα ΑΤΜ και να της το επιστρέψουν τοις μετρητοίς.

Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν άπραγοι. Επικοινώνησαν αμέσως με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας και στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία. Με την καθοδήγηση της ασφάλειας, προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα που παρέδωσαν στην εργοδότρια και τον υπεύθυνο του καταστήματος, οι οποίοι ακολούθως συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση εργοδοτικής ασυδοσίας!

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το νέο κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας επισημαίνει ότι «όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, η αυθαιρεσία τιμωρείται».

Τονίζει πως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική, και πως οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών, «για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης».

Και καταλήγει:

«Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Πάτρα: Νεοναζιστικά σύμβολα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα