ΑΘΗΝΑ
00:33
|
25.04.2024
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε την πρώτη κίνηση με στόχο την σύναψη σχέσεων μεταξύ Ινδονησίας και Ισραήλ στο πλαίσιο των συμφωνιών του Αβραάμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να στηρίζει σταθερά το έργο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποκατάσταση ή σύναψη σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές και μουσουλμανικές χώρες μέσω των λεγόμενων συμφωνιών του Αβραάμ.

Featured image

Το ισραηλινό δίκτυο Walla και το αμερικανικό διαδικτυακό Axios αποκαλύπτουν σήμερα πως όταν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μετέβη την περασμένη βδομάδα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας (που είναι η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο) επιχείρησε να πείσει την πολιτική ηγεσία της χώρας να συζητήσει την πιθανότητα σύναψης σχέσεων με το Ισραήλ και να προχωρήσει σε διπλωματικές σχέσεις.

Ο Μπλίνκεν έριξε την ιδέα στο τραπέζι μολονότι ήταν σίγουρο πως θα αιφνιδίαζε τους Ινδονήσιους αξιωματούχους σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει τις ζυμώσεις και τη διαπραγμάτευση προς αυτή την κατεύθυνση. Αμερικανοί διπλωμάτες φέρεται να παραδέχθηκαν πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δουλεύει «εντατικά αλλά ήσυχα» για να αυξήσει και να διευρύνει τις συμφωνίες του Αβραάμ εκτιμώντας πως αυτό θα χρειαστεί έναν εύλογο χρόνο.

Τις πληροφορίες αυτές κλήθηκε να σχολιάσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δηώνοντας πως οι ΗΠΑ «πάντα διερευνούν επιπρόσθετες ευκαιρίες για ομαλοποίηση» αλλά θα αφήσουν αυτές τις συζητήσεις να συνεχιστούν «κεκλεισμένων των θυρών μέχρι την κατάλληλη στιγμή».

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ουάσιγκτον απέφυγαν να σχολιάσουν ο,τιδήποτε σχετικό με την υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα