ΑΘΗΝΑ
14:21
|
25.04.2024
Ένας άνδρας συνελήφθη στο Βέλγιο επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πάρει την ένατη δόση του εμβολίου Covid-19, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Βέλγιο αφού πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πάρει την ένατη δόση του εμβολίου Covid-19, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα, για λογαριασμό άλλων που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν οι ίδιοι.

Ο άνδρας από το Σαρλερουά, του οποίου δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία, πιάστηκε σε κέντρο εμβολιασμών την Κυριακή αφού το προσωπικό αναγνώρισε το πρόσωπό του, αναφέρει η εφημερίδα L’Avenir. Είχε στο παρελθόν πάει στο ίδιο κέντρο για να εμβολιαστεί οκτώ φορές, χρησιμοποιώντας διαφορετικά δελτία ταυτότητας για πελάτες που ήθελαν να απολαμβάνουν τα προνόμια του «πλήρως εμβολιασμένου» χωρίς να εμβολιαστούν όμως οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σύντομα θα υποβληθεί νομική δίωξη εναντίον του άνδρα και οποιουδήποτε χρησιμοποίησε την υπηρεσία του για να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Αν και ο εμβολιασμός στο Βέλγιο δεν είναι προς το παρόν υποχρεωτικός, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να λάβουν ένα «Covid Safe» πάσο, με το οποίο έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, αλλά και να εισέλθουν σε ορισμένα καταστήματα, όπως μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και μεγάλες εκδηλώσεις.

Αρκετά «υποζύγια» εμβολίων έχουν πιαστεί να εμβολιάζονται για λογαριασμό άλλων από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 και των επακόλουθων περιορισμών. Αυτόν τον μήνα, ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία ερευνήθηκε επειδή φέρεται ότι έλαβε έως και 10 εμβόλια σε μια μέρα για λογαριασμό πελατών.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «πολύ ανήσυχη» για τους ανθρώπους που λαμβάνουν περισσότερες δόσεις εμβολίων από τις συνιστώμενες, συμβουλεύοντας το κοινό να «αναζητεί κλινική συμβουλή το συντομότερο δυνατό» εάν το κάνει.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα