ΑΘΗΝΑ
08:57
|
20.04.2024
Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατέχει σημαντική θέση στους στόχους της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά η διαδικασία για την κατασκευή 3 νέων πολεμικών πλοίων που θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο της Γαλάζιας Πατρίδας και του προγράμματος Εθνικό Πλοίο (MILGEM).

Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) δήλωσε ότι ο ρυθμός παραγωγής των εγχώριων ανταλλακτικών στα νέα πλοία θα είναι ταχύτερος από πριν.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της SSB, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την κάλυψη των αναγκών των δυνάμεων ασφαλείας με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, με στόχο μια «πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία».

Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας», κατέχει σημαντική θέση σε αυτές τις προσπάθειες, είπε ο Ντεμίρ, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις κινούνται προς την ενίσχυση της ναυτικής τους ισχύος.

«Οι εγχώριες εταιρείες μας έχουν επιτύχει να ναυπηγούν πλοία που δεν έχουν ταίρι στον κόσμο, και με ανταγωνιστικό κόστος. Με αυτή τη δύναμη, κάνουμε ένα άλλο σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM (πρόγραμμα Εθνικό Πλοίο). Η διαδικασία διαγωνισμού για το 6ο, 7ο και 8ο πλοίο ξεκίνησε», δήλωσε και εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Στοχεύουμε να παραδώσουμε τα πλοία μας στο πολεμικό ναυτικό το συντομότερο δυνατό. Τα νέα μας πλοία θα περιέχουν περισσότερο εγχώριο και εθνικό εξοπλισμό και οπλικά συστήματα. Τα 3 νέα εθνικά πλοία, που θα ενισχύσουν το ναυτικό μας, θα ενσταλάζουν εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς».

Τα νέα πολεμικά πλοία θα εκτελούν αναγνώριση, επιτήρηση και ανίχνευση στόχων, αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου, αμφίβιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες περιπολίας για λογαριασμό της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Εκτός από τα συστήματα που χρειάζονται περαιτέρω ανάπτυξη, βελτίωση ή εντοπισμό, τα πλοία θα είναι ισοδύναμα με το πέμπτο πλοίο της MILGEM, τη Istanbul Frigate, η οποία είναι η προηγμένη έκδοση των πρώην κορβετών που κατασκευάστηκαν στο ίδιο πρόγραμμα.

Οι πλειοδότες πρέπει να έχουν εγχώριο ναυπηγείο ή ο υπεργολάβος μελετών πρέπει να συνεργάζεται με εγχώριο ναυπηγείο. Για τον διαγωνισμό, θα απαιτείται επίσης να έχει διεξαχθεί έργο σχεδιασμού/κατασκευής στρατιωτικής πλατφόρμας επιφάνειας με την SSB ή να είναι συνεργάτης εταιρειών που πληρούν αυτήν την προϋπόθεση.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα