ΑΘΗΝΑ
11:25
|
20.04.2024
Η 49χρονη Κιμ Πότερ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μπέρδεψε το όπλο με το τέιζερ και πυροβόλησε στο στήθος τον Αφροαμερικανό σε έναν έλεγχο ρουτίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε η πρώην αστυνομικός της Μινεσότας, Κιμ Πότερ, η οποία μπέρδεψε το υπηρεσιακό της περίστροφο με το τέιζερ, πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό οδηγό, Ντόντε Ράιτ, ηλικίας 20 ετών, τον περασμένο Απρίλιο. Η ποινή που θα επιβληθεί στην πρώην αστυνομικό αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τέσσερις ημέρες. Οι 12 ένορκοι συσκέφτηκαν και συνεδρίασαν για περίπου 27 ώρες πριν καταλήξουν στην καταδικαστική απόφαση.

Για την αστυνομία του Μπρούκλιν Σέντερ ο θάνατος του Ντόντε Ράιτ ήταν «ατύχημα» ενώ ο  δικηγόρος της οικογένειας Ράιτ, Μπεν Κραμπ, υποστήριξε πως ο πυροβολισμός έγινε «εκ προθέσεως, εσκεμμένα και ότι υπήρξε παράνομη άσκηση σωματικής βίας».

Ο 20χρονος Ντόντε Ράιτ, ένα ακόμα θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, πυροβολήθηκε θανάσιμα σε μια περίοδο εντάσεων καθώς βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η δίκη των τριών αστυνομικών για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Η Πότερ, η οποία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κατέθετε πώς συνέβη το περιστατικό, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα κατά την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου από τη δικαστή Ρετσίνα Τσου. Η δικαστής διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση η πρώην αστυνομικός μέχρι την ανακοίνωση της ποινής της.

Έξω από το δικαστήριο ομάδα διαδηλωτών ξέσπασε σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της καταδίκης της πρώην αστυνομικού ενώ παράλληλα το πλήθος φώναζε συνέχεια το όνομα του νεκρού Ντόντε Ράιτ και το σύνθημα: «Λαός ποτέ ηττημένος». Η μητέρα του Ντόντε Ράιτ δήλωσε δικαιωμένη και σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι ήταν «μακρύς ο αγώνας για την απόδοση ευθυνών».  

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα