ΑΘΗΝΑ
16:39
|
19.05.2024
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Υεμένη, ενώ δύο σκοτώθηκαν στη Σαουδική Αραβία σε επιθέσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία του Ριάντ και των ανταρτών Χούτι της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Υεμένη σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό την ηγεσία του Ριάντ, ενώ δύο σκοτώθηκαν στη Σαουδική Αραβία σε επίθεση με βλήματα για την οποία ευθύνονται οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Από το 2014, η Υεμένη πλήττεται από έναν εμφύλιο πόλεμο που φέρνει αντιμέτωπους τους αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τον στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία.

Η πολιτική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δύο άνθρωποι, ένας Σαουδάραβας και ένας Υεμένης, σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με βλήματα στη Τζαζάν, μια νότια περιοχή του βασιλείου, που συνορεύει με την Υεμένη. 

«Ένα στρατιωτικό βλήμα έπεσε σε εμπορικό κατάστημα στον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι άλλοι επτά τραυματίστηκαν. 

Στην Υεμένη, οι γιατροί είπαν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού στην Ατζάμα, μια πόλη βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαναά που ελέγχεται από τους αντάρτες.

«Τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί και μια γυναίκα σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν», δήλωσαν γιατροί στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Η μοιραία διασυνοριακή επίθεση σηματοδοτεί μια κλιμάκωση στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης. 

Αεροπορικές επιδρομές του στρατιωτικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στόχευσαν τη Σαναά νωρίτερα την Παρασκευή, χτυπώντας ένα στρατιωτικό στρατόπεδο κοντά στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης. 

Τα μέσα ενημέρωσης των Χούτι ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έπληξαν μια κατοικημένη γειτονιά, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια.

Πηγή: Aljazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα