ΑΘΗΝΑ
01:45
|
27.07.2024
Στην εκτέλεση και έπειτα στην πυρπόληση των σωμάτων δεκάδων πολιτών προχώρησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις την παραμονή των Χριστουγέννων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δολοφονία περισσότερων από 30 πολιτών της Μιανμάρ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν γυναίκες και παιδιά, φέρεται να προχώρησαν την παραμονή των Χριστουγέννων οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται δημοσίευμα του Associated Press. 

Φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα πάνω σε τρία καμένα οχήματα, και φέρεται να λήφθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων στο χωριό Μο Σο (Mo So) ανατολικά της πόλης Hpruso, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, εγείροντας μαζικό κύμα οργής κατά του στρατού, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Φεβρουάριο εκτοπίζοντας την εκλεγμένη ηγέτιδα της χώρας, Αούνγκ Σαν Σου Κίι.

Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Μιανμάρ ανέφεραν την Παρασκευή ότι 10 κάτοικοι του Μο Σο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, συνελήφθησαν από τον στρατό και στη συνέχεια τέσσερα μέλη των τοπικών παραστρατιωτικών Δυνάμεων Φρουράς των Συνόρων που πήγαν να διαπραγματευτούν για την απελευθέρωσή τους, φέρεται να δέθηκαν και πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από τον στρατό.

«Τα σώματα ήταν δεμένα με σχοινιά προτού πυρποληθούν» ανέφερε στο AP ένας χωρικός, ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των ανθρώπων αλλά πιστεύει πως στα πτώματα που εντοπίστηκαν συμπεριλαμβάνονται οι χωρικοί που συνελήφθησαν από τα στρατεύματα την Παρασκευή. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία οι πολίτες που συνελήφθησαν δεν ήταν  μέλη τοπικά οργανωμένων ομάδων πολιτοφυλακής.

«Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα και το χειρότερο περιστατικό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Καταδικάζουμε έντονα αυτή τη σφαγή ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο διευθυντής της Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ανταρτών Κάρεν, Banyar Khun Aung.

Σημειώνεται ότι η δολοφονική δράση του στρατού στη Μιανμάρ ώθησε πολλές δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Πρεσβείας των ΗΠΑ, να εκδώσουν κοινή δήλωση καταδικάζοντας τις «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από το στρατιωτικό καθεστώς σε ολόκληρη τη χώρα».

«Καλούμε το καθεστώς να σταματήσει αμέσως τις αδιάκριτες επιθέσεις του στην πολιτεία Κάρεν και σε ολόκληρη τη χώρα και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κοινή δήλωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα