ΑΘΗΝΑ
10:44
|
05.10.2022
Ένα τραγούδι στο οποίο συμπυκνώνονται γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τρόπο συμπεριληπτικό, ώστε να είναι καθολικά προσβάσιμο σε όλα τα άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πολυαισθητηριακό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που συμπυκνώνει διάφορες μελωδίες με τρόπο συμπεριληπτικό προς όλα τα πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον τρόπο επικοινωνίας και την ύπαρξη ή μη οποιασδήποτε αναπηρίας δημιούργησε ο οργανισμός GOSH (Great Ormond Street Hospital) εν όψει των Χριστουγέννων του 2021. 

«Στόχος μας ήταν είναι να δημιουργήσουμε κάτι καθολικά προσβάσιμο. Επομένως συνδύασα την εμπειρία μου ως χορογράφος με  το βίωμά μου ως παιδί κωφών γονέων, που σημαίνει ότι η μητρική μου γλώσσα είναι η βρετανική νοηματική γλώσσα. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτό το χριστουγεννιάτικο τραγούδι, που είναι συμπεριληπτικό και εύκολο να συνδυαστεί με χορό, αλλά είναι ταυτόχρονα προσβάσιμο στα πρόσωπα που  δεν μπορούν να ακούσουν ή/και να τραγουδήσουν» σημειώνει μιλώντας στο BBC ο χορογράφος  Sean Moon. 

Τα Χριστούγεννα είναι δύσκολα για ένα κωφό άτομο. Εννοώ ότι δεν ξέρεις ποτέ τα κάλαντα γιατί όταν τα τραγουδάνε δεν καταλαβαίνεις τα λόγια, επειδή κανείς δεν τα μεταφέρει ποτέ στη νοηματική

Το τραγούδι «Sign ot the Season» δημιουργήθηκε με τη χρήση της μεθόδου Makaton, της βρετανικής νοηματικής γλώσσας (BSL) και ήχων κρουστών που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα (body percussion), προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθολική προσβασιμότητα.

Τα Χριστούγεννα είναι μια τόσο ιδιαίτερη περίοδος και πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μαγεία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρεσβευτή για εξηγήσεις

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Κόρινθο

Στο εδώλιο ξανά σήμερα ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Εξοικονόμηση ενέργειας: Στο τραπέζι η μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα