ΑΘΗΝΑ
04:24
|
20.04.2024
Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίας και της ΕΕ εξαπέλυσε η Πολωνία, ανεβάζοντας τους τόνους εν μέσω ήδη τεταμένου κλίματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για προσπάθεια της Γερμανίας να μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ομοσπονδιακό «γερμανικό τέταρτο ράιχ» έκανε λόγο ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι (Jarosław Kaczyńsk) την Παρασκευή, επιτείνοντας την ήδη μακρά αντιπαράθεση της χώρας με το ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι προχωρά στην ενεργοποίηση των νομικών διαδικασιών κατἀ της Πολωνίας μετά την υπονόμευση της δικαστικής ανεξαρτησίας από την τελευταία και την επιμονή της να αγνοεί το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο επικεφαλής του Prawo i Sprawiedliwość (Νόμος και Δικαιοσύνη – PiS) ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στην ακροδεξιά πολωνική εφημερίδα GPC, ότι ορισμένες χώρες «δεν είναι ενθουσιώδεις με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό τέταρτο ράιχ στη βάση της ΕΕ», συμπληρώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρησιμοποιείται ως «όργανο» για τις φεντεραλιστικές ιδέες.

«Εάν εμείς οι Πολωνοί συμφωνούσαμε με αυτό το είδος της σύγχρονης υποταγής, θα υποβιβαζόμασταν με διαφορετικούς τρόπους», υποστήριξε στη συνέχεια ο Κατσίνσκι, ο οποίος εκτελεί χρέη αντιπροέδρου. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του νέου Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς  (Olaf Scholz) στη Βαρσοβία τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι (Mateusz Morawiecki), δήλωσε πως η υποστήριξη της τρέχουσας κυβέρνησης του Βερολίνου στον φεντεραλισμό της ΕΕ ήταν «ουτοπική και επομένως επικίνδυνη». Πρόσφατα, η χώρα κατηγόρησε το μπλοκ για «γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό» με αφορμή τις νομικές κινήσεις της ΕΕ κατά της Πολωνίας σχετικά με μια σειρά αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων που έχει επιφέρει το PiS στο δικαστικό σύστημα της χώρας από το 2015 κατά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα