ΑΘΗΝΑ
08:00
|
20.04.2024
Προς επέκταση του νομικού πλαισίου, με σκοπό να περιλαμβάνει την διαδικτυακή διασπορά μίσους κινείται η Βρετανία, τιμωρώντας τους παραβάτες μέχρι και με δεκαετία εκτός γηπέδου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός γηπέδου μέχρι και για δέκα χρόνια θα παραμένουν όσοι κρίνονται ένοχοι για διασπορά μίσους κατά ποδοσφαιριστών στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο πρόληψης της βίας και των επεισοδίων στον αθλητισμό, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.

«Αυτό το καλοκαίρι είδαμε το όμορφο παιχνίδι να αμαυρώνεται από τον επαίσχυντο ρατσισμό των διαδικτυακών τρολ, που κακοποιούσαν τους ποδοσφαιριστές μας κρυμμένοι πίσω από τα πληκτρολόγιά τους» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. 

Η Βρετανία κατευθύνεται προς την επέκταση της υφιστάμενης νομοθεσίας προκειμένου να καλύψει και τα διαδικτυακά αδικήματα μίσους, μετά τη δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ενισχύσει τα μέτρα τον Ιούλιο μετά την ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro2020, η οποία συνοδεύτηκε από ρητορική μίσους κατά συγκεκριμένων παικτών με φυλετικό πρόσημο. 

«Όσοι ευθύνονται για την επαίσχυντη ρατσιστική κακοποίηση στο Διαδίκτυο πρέπει να τιμωρηθούν. Οι αλλαγές στο νόμο που ανακοινώνω θα διασφαλίσουν την απαγόρευση παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων» επεσήμανε η Πρίτι Πατέλ. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές το δημοσίευμα του Reuters, 1.359 εντολές απαγόρευσης ποδοσφαίρου έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα