ΑΘΗΝΑ
22:58
|
26.04.2024
O Αμερικανός μεγιστάνας αποδοκιμάστηκε έντονα από Κινέζους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Αμερικανός μεγιστάνας αποδοκιμάστηκε έντονα από Κινέζους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή ένας από τους δορυφόρους του ανάγκασε έναν κινεζικό διαστημικό σταθμό να λάβει έκτακτα μέτρα για να αποφύγει μια σύγκρουση μαζί του.

Οι δορυφόροι του νέου επιχειρηματικού προγράμματος «Starlink» του Μασκ είχαν δύο «στενές» συναντήσεις με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και την 21η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ένα κινεζικό έγγραφο που παρουσιάστηκε στη διαστημική υπηρεσία του ΟΗΕ νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Για λόγους ασφαλείας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικό έλεγχο αποφυγής σύγκρουσης», ανέφερε η Κίνα σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για Υποθέσεις Εξωτερικού Διαστήματος.

Κάτω από σχετική ανάρτηση στο κινεζικό μέσο Weibo, οι χρήστες αποδοκίμαζαν τον Έλον Μασκ και το δορυφορικό του πρόγραμμα, με κάποιους να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «ένα σωρό διαστημικά σκουπίδια».

Με περίπου 30.000 δορυφόρους, και αντίστοιχο αριθμό «διαστημικών συντριμμιών» να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, το πρόγραμμα «SpaceX» του Musk μόνο έχει αναπτύξει σχεδόν 1.900 δορυφόρους για να εξυπηρετήσει το ευρυζωνικό του δίκτυο «Starlink. Η αμερικανική NASA αναγκάστηκε να ακυρώσει έναν διαστημικό περίπατο προς τα τέλη Νοεμβρίου, επικαλούμενη κινδύνους ασφαλείας που προέρχονται από τα διαστημικά σκουπίδια. Ο Μασκ αργότερα ανακοίνωσε ότι ορισμένες από τις τροχιές των δορυφόρων του άλλαξαν προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα συγκρούσεων.

Η Κίνα ξεκίνησε την κατασκευή του διαστημικού της σταθμού τον Απρίλιο με την εκτόξευση του «Tianhe», της μεγαλύτερης μονάδας του. Ο σταθμός πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022 μετά από τέσσερις ακόμα επανδρωμένες αποστολές

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δραστηριότητες του Έλον Μασκ βάζουν άλλους σε κίνδυνο. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας του «Tesla», τέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο της έρευνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή έβαζαν σε κίνδυνο οδηγούς και επιβάτες.

Οι ομοσπονδιακοί επιθεωρητές οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με μοντέλα της Tesla που επέτρεπαν να παίζεται ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι κατά την οδήγηση, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει περισπασμούς και να αυξήσει τις πιθανότητες σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ: English.almayadeen.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα