ΑΘΗΝΑ
17:42
|
25.05.2024
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη (28/12) στις 14.30 στο νεκροταφείο του Παπάγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Γενεράκης, που στη διάρκεια της θητείας του η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Γενεράκη θα γίνει αύριο Τρίτη (28/12) στις 14.30 στο νεκροταφείο του Παπάγου.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ επισημαίνεται πως ο εκλιπών διακρίθηκε για την προσφορά του στα κοινά της ομάδας, για το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της φαρμακοβιομηχανίας «Farmanic ABEE» και Πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για 15 έτη.

Πρωτοεμφανίστηκε στα διοικητικά της ΑΕΚ την περίοδο 1982-83 στο πλευρό των Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και Μιχάλη Αρκάδη με τον τίτλο του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΣ της ΠΑΕ, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας μας σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Η κατάκτηση των πρωταθλημάτων τη δεκαετία του 1990

Τον Μάιο του 1991 αναδείχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος με το 92% των ψήφων της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ σε μια άκρως επιτυχημένη θητεία ενός έτους που είχε ως κατάληξη την κατάκτηση του πρώτου από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα της τριετίας 1992-94, λίγο πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας στο δίδυμο Μελισσανίδη-Καρρά.

Ο Κωνσταντίνος Γενεράκης διετέλεσε πρόεδρος και την περίοδο της ENIC, διαδεχόμενος τον Παντελή Νικολάου, αλλά και το καλοκαίρι του 2003, ως επικεφαλής της υπηρεσιακής διοίκησης προκειμένου να βοηθήσει σε μία ακόμα ιδιαίτερα προβληματική περίοδο για την ομάδα μας.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΣ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ, θέση την οποία κατείχε μέχρι που απεβίωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φλόριντα: Ιερέας δάγκωσε γυναίκα επειδή άρπαξε την Θεία Κοινωνία

Αμυγδαλέζα: Απεργία πείνας από συλληφθείσα της κατάληψης στη ΝΟ.ΠΕ.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Κάλεσμα ενίσχυσης του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

Ο Μπίμπι, η μπουζού, το Μεσανατολικό (και όχι μόνο)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα