ΑΘΗΝΑ
23:34
|
19.05.2024
Ανάγκη η ενίσχυση των συστημάτων υγείας και εκπαίδευσης των εργαζομένων του κλάδου ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, θεωρεί ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί το πότε θα τελειώσει η πανδημία του COVID-19.

«Είναι αδύνατον να πω αν θα δούμε νέες ή πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις στο μέλλον. Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η πανδημία, αλλά μπορώ να πω πώς. Η πανδημία θα τελειώσει όταν φτάσουμε το 70% της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλο τον κόσμο. Θα τελειώσει όταν μπορέσουμε να αναπτύξουμε αποτελεσματικά και ασφαλή αντιιικά φάρμακα για τη θεραπεία όσων που προσβάλλονται από τον COVID-19», δήλωσε ο Κλούγκε στο πρακτορείο TASS.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ τόνισε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο και εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία. «Η πανδημία θα τελειώσει όταν ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας μας και εκπαιδεύσουμε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία. Θα τελειώσει όταν σταματήσουμε να ανταποκρινόμαστε στην κρίση ως αυτόνομα έθνη-κράτη, αλλά συλλογικά ως μια ανθρώπινη οικογένεια. Θα τελειώσει όταν όλοι μας οπλιστούμε με επιστήμη και αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας», είπε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ.

Τέλος, επεσήμανε ότι ο COVID-19 πιθανότατα θα γίνει ενδημικός, όπως η γρίπη ή οι τέσσερις άλλοι τύποι κορονοϊού που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. «Αναμένουμε ότι ένα μείγμα φυσικής και αποκτηθείσας ανοσίας θα βοηθήσει τελικά να τερματιστεί αυτή η πανδημία. Εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστείλουμε τη μετάδοση και να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Μπορεί να μην απαλλαγούμε ποτέ από τον COVID, αλλά μπορούμε σίγουρα να απαλλαγούμε από τις πανδημίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα