ΑΘΗΝΑ
03:04
|
27.04.2024
Η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων «Μητέρα» «Παιδόπολης» καταγγέλλει κινήσεις με στόχο να ανοίξει ο δρόμος της εμπορίας παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να μην αφήνονται στα χέρια ιδιωτών ανυπεράσπιστα, ορφανά παιδιά  ή ανήλικοι που ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον ζητά η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων – Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Μητέρα» και «Παιδόπολης».

Αφορμή για το αίτημα τους έδωσαν οι πρόσφατες καταγγελίες της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου για σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλικές περιπτύξεις αγοριών ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στηλιτεύουν τη στάση της υφυπουργού Εργασίας αναφέροντας πως τόσα χρόνια  «χρηματοδοτούσε μία ιδιωτική δομή που το κράτος τη χρησιμοποιούσε ως κέντρο υποδοχής κακοποιημένων παιδιών, παιδιών που με εισαγγελική εντολή είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον ακριβώς επειδή ήταν επικίνδυνο, για να εγγυηθεί, υποτίθεται, το κράτος την προστασία τους, την ασφαλή και υγιή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη».

Και αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους:

Αλήθεια, τώρα δεν αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο δίκιο είχαμε οι εργαζόμενοι σε χώρους πρόνοιας, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, οι γονείς ΑμεΑ όταν λέγαμε ότι είναι άκρως επικίνδυνο η ζωή των κακοποιημένων παιδιών, των παιδιών χωρίς οικογένεια και ανθρώπων που δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους να αφήνεται στα χέρια ιδιωτών;

Στην ίδια ανακοίνωση η «Αγωνιστική Ενότητα» Εργαζομένων διερωτάται μήπως μέσω  των ΜΚΟ η κυβέρνηση, αναπτύσσοντας παραπέρα το θεσμικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει ουσιαστικά «τον δρόμο στην εμπορία παιδιών αφού αναθέτει στους ιδιώτες τον ευαίσθητο τομέα της υιοθεσίας και της αναδοχής».

Επισημαίνουν επίσης πως κρούσματα όπως η πρόσφατη περίπτωση κακοποίησης παιδιών σε ίδρυμα της Αθήνας είναι αποτέλεσμα «της δικής τους πολιτικής, της υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης της πρόνοιας».

Αναφέρουν επίσης πως η συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του “ΜΗΤΕΡΑ” και των άλλων δομών του Δημοσίου στον τομέα της προστασίας του παιδιού ενθαρρύνει τέτοια φαινόμενα γιατί «αυτοί κρατούν υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες υιοθεσίας και αναδοχής του “ΜΗΤΕΡΑ” και των άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι υιοθεσίες στο Δημόσιο για να ανοίξει ο δρόμος μεθοδικά και βήμα-βήμα στις ιδιωτικές υιοθεσίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα