ΑΘΗΝΑ
03:58
|
10.05.2024
Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής αύριο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα νέα μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000 δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε, αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα.

«Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα είναι κάτι που υπάρχει μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν η άνοδος στα κρούσματα συνεχιστεί θα ληφθεί προφανώς υπόψη από την επιτροπή σε συνδυασμό με τα στοιχεία για την πίεση στο ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα, νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα, ενώ τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον» ενδεχομένως αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική ενώ αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στην υπόλοιπη χώρα

Ο κ. Πλεύρης απέκλεισε εκ νέου το γενικό lockdown, σημειώνοντας ότι «θεωρούμε πως αυτά τα μέτρα που αποφασίστηκαν και περιορίζουν σημαντικά τη διασκέδαση είναι αρκετά. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να έρθουν νωρίτερα». 

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σημείωσε πως το μόνο που εξετάζεται προς το παρόν είναι να καταστεί υποχρεωτική η αναμνηστική δόση, με την έννοια ότι αυτός που δεν θα την έχει κάνει με την παρέλευση του 7μηνου από τη δεύτερη δόση θα θεωρείται ανεμβολίαστος.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

ΗΠΑ: Έκρηξη στα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και εφήβους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα