ΑΘΗΝΑ
03:38
|
18.05.2024
Ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την ημερομηνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα έχουν συνομιλίες για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον έλεγχο των εξοπλισμών στις 10 Ιανουαρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο τη Δευτέρα επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου, ενώ οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ ενδέχεται να συναντηθούν στις 13 Ιανουαρίου.

Ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τις ημερομηνίες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο κύριος γύρος των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για την ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Ο υπουργός σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών είναι σημαντικό για τη Μόσχα, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση τους είναι απαράδεκτη παρά το γεγονός ότι η Μόσχα θέτει τώρα τελεσίγραφα για το θέμα αυτό

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik: «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως αυτές οι ημερομηνίες εξετάζονται, αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία». Σημείωσε επιπλέον ότι η Μόσχα έστειλε συγκεκριμένες προτάσεις στην Ουάσινγκτον για την ατζέντα των συνομιλιών, αλλά η αμερικανική πλευρά τοποθετείται με αφηρημένο τρόπο. «Βλέπουμε αναφορές σε ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους που μιλάνε για συζήτηση περί Ουκρανίας, καθώς και περί ελέγχου των εξοπλισμών. Για ποιον έλεγχο των εξοπλισμών μιλάμε;», διερωτήθηκε ο Ριάμπκοφ και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι το συγκεκριμένο προσχέδιο που παρουσιάστηκε από τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από TASS, Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα