ΑΘΗΝΑ
12:45
|
20.05.2024
Το ανεπίλυτο παλαιστινιακό ζήτημα μπλοκάρει και τις αποστολές δεμάτων στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρία του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα, Ali Express σταματά από τις αρχές του 2022 τις αποστολές δεμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη. Όχι για πολιτικούς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αλλά για πρακτικούς λόγους, καθώς πολλοί Παλαιστίνιοι πελάτες που κάνουν αγορές μέσω της AliExpress.com  και της Alibaba γράφουν κάτω από την διεύθυνσή τους ως χώρα αποστολής το Ισραήλ.

Και αυτό είναι κάτι που προκαλεί την εύλογη αντίδραση της ταχυδρομικής υπηρεσίας που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία της Παλαιστινιακής Αρχής αρνείται ως εκ τούτου να παραλάβει αποστολές δεμάτων με την ένδειξη «Ισραήλ» αντί της ορθής ένδειξης «Παλαιστίνη» στις διευθύνσεις,  κάτι που φέρεται πως αγνοούν κάποιοι Παλαιστίνιοι που κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω της κινέζικης εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου.

A woman stands at the counter inside a Israel Post office in Jerusalem (credit: REUTERS/Ronen Zvulun)

Ανάλογες δυσκολίες στην ταχυδρόμηση παραγγελιών αντιμετώπισε και η κινέζικη αλυσίδα λιανικής Shein.

Οι δυσκολίες αυτές αφορούν τις αποστολές δεμάτων στις παλαιστινιακές πόλεις Ιεριχώ, Ναμπλούς, Ραμάλα, Χεβρώνα και Τζενίν.

Ώσπου να λυθούν αυτά τα προβλήματα μέσω συνεννόησης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιακής Αρχής αποφασίστηκε ο τερματισμός της παράδοσης αποστολών μέχρι νεωτέρας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Μητσοτάκης: Τον Νοέμβριο παραδίδουμε το μετρό Θεσσαλονίκης

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς εργοστάσιο στη Λαμία

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα