ΑΘΗΝΑ
13:30
|
20.04.2024
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα κάνει έναν οξυδερκή απολογισμό των εξελίξεων στους κόλπους της Ορθοδοξίας το 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο διαχωρισμού Ρωσίας – Ελληνισμού και Κύπρου πίσω από Ουκρανικό βλέπει το Πατριαρχείο Μόσχας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα  προς το πρακτορείο ΤASS αναφέρει πως «η πλήρης αναγνώριση της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (OCU) «δεν έγινε το 2021, καθώς πολλοί ιερείς και επίσκοποι αυτών των Εκκλησιών δεν συμφωνούν με τους προκαθήμενούς τους».

licensed-imagelegoyda.jpeg

Τόνισε το γεγονός ότι μέσα στο 2021 «ούτε μία νέα περιφερειακή Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνώρισε την OCU» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί πραγματικά να ειπωθεί ότι οι Εκκλησίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αλεξάνδρειας» την είχαν αναγνωρίσει.

Έκανε δε έμμεσους πλην σαφείς υπαινιγμούς για το ρόλο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως επισημαίνοντας: «Δεν λήφθηκαν νόμιμες αποφάσεις για αυτό το θέμα, παρά μόνο διακηρύξεις των προκαθημένων. Γνωρίζω ότι πολλοί κληρικοί και επίσκοποι αυτών των Εκκλησιών δεν συναινούν για αναγνώριση των αποσχιστών, συμπονούν με τους Ουκρανούς οι οποίοι, λόγω των “δουλειών” του Φαναριού, ταλαιπωρούνται πάρα πολύ από τους εξτρεμιστές στους οποίους οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια».

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αυτοί είναι οι δύο νέοι Άγιοι της Ορθοδοξίας - ΤΑ  ΝΕΑ

Ερωτηθείς αν φαίνεται στον ορίζοντα διαχωρισμός της Ορθοδοξίας σε «ελληνόφωνη» και μη, επειδή μόνο οι προκαθήμενοι των ελληνόφωνων εκκλησιών αναγνώρισαν την OCU, ο αξιωματούχος απάντησε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θέλει να τερματίσει τις σχέσεις με τον ελληνικό κόσμο, όταν αυτός δεν θέλει να σπάσει τους δεσμούς με την Ρωσική Εκκλησία.

Εικόνα

Θύμισε έτσι τις δηλώσεις του Πατριάρχη Μόσχας & Πασών των Ρωσιών Κύριλλου ότι πρόκειται για «την εφαρμογή ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου που στοχεύει να χωρίσει τη Ρωσία από τον ελληνικό κόσμο και τον ελληνικό κόσμο από τη Ρωσία».

Παρατήρησε δε πως «με τη βοήθεια του Θεού, αυτά τα σχέδια δεν θα πετύχουν».

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα