ΑΘΗΝΑ
12:39
|
20.04.2024
Σε 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Γενάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Γενάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική ως απάντηση στη στάση της εργοδοσίας, η οποία θέτει απαράδεκτους όρους για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΑΣΚ) σημειώνοντας ότι «είναι πράγματι απαράδεκτο και πρόκληση να αρνείται η εργοδοσία κάθε συζήτηση για ΕΣΣΕ με αυξήσεις, την ώρα που ανακοινώνεται το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο, με τα κέρδη στο 9μηνο του 2021 να ανέρχονται σε 83,9 ευρώ εκ. έναντι 53,7 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020».

Τονίζει ότι οι επιδιώξεις της εργοδοσίας πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση, με τη συμμετοχή όλων στην 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Γενάρη!

«Το πρώτο μήνυμα δόθηκε ήδη, με την υπερψήφιση των κινητοποιήσεων από το 85% των συναδέλφων στη σχετική ψηφοφορία. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και, όπως είχαμε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωση, δεν έπρεπε και καλώς δεν παρεμποδίστηκε από τα διάφορα “πλαφόν συμμετοχής” που κακώς είχε “θέσει” το ΔΣ του Συλλόγου» σημειώνει η ΕΑΣΚ και προσθέτει:

«Απάντηση όμως δεν είναι η μη συμμετοχή στην απεργία ή στον Σύλλογο. Εμείς, που απαιτούμε την άμεση πρόσληψή μας στην Επιχείρηση, υπερασπιζόμαστε εξίσου και διεκδικούμε για εμάς τις κατακτήσεις που υπάρχουν στην ΕΣΣΕ και στον ΕΚΕ. Οργανωνόμαστε σε κάθε χώρο. Απαιτούμε από τον Σύλλογο τη διαμόρφωση, μέσα από συλλογικές διαδικασίες που θα καταλήγουν σύντομα στη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, ενιαίου πλαισίου αιτημάτων για το σύνολο των μελών του, που θα βάζει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα όσων δουλεύουμε με ευέλικτες μορφές εργασίας (απευθείας πρόσληψη, πλήρες ωράριο αντί μιας χρόνιας ημιαπασχόλησης και ζωής λάστιχο, δικαιώματα ίδια με εκείνα της ΕΣΣΕ κ.ά.)».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα