ΑΘΗΝΑ
20:49
|
01.06.2024
Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στα ανοικτά της Κρήτης έγινε αισθητός από τη Ρόδο μέχρι την Πελοπόννησο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοικτά της Κρήτης, τελεί υπό διερεύνηση, καθώς δεν γνωρίζουν τα ρήγματα που υπάρχουν σε εκείνη την περιοχή. Διευκρίνισε πάντως ότι το μεγάλο εστιακό βάθος που είχε η σεισμική δόνηση δεν συσχετίζεται με τη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των δεδομένων τα οποία αντλούμαι από τις καταγραφές που έχουμε αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται μια πιο καλή αξιολόγηση, καθώς έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από τη Ρόδο, την Πελοπόννησο, ακόμα και την Αττική ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξουν μετασεισμοί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος τα 46,6 χιλιόμετρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίωξη και σύγκρουση σκάφους ανοιχτά της Σύμης

Φοιτητικές Εκλογές: Ordo ab Chao

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 7 Ιουνίου

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Καπανδρίτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα