ΑΘΗΝΑ
04:46
|
11.05.2024
Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το κλείσιμό τους στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επαναλειτουργούν από σήμερα στο Βέλγιο θέατρα και κινηματογράφοι, καθώς μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της χώρας, κρίθηκε άκυρη η αναστολή λειτουργίας τους που είχε ανακοινωθεί στις 22 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η προσφυγή στο ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας έγινε από έναν τεχνικό θεάτρου με την αιτιολογία ότι το διάταγμα για το κλείσιμο των πολιτιστικών χώρων είναι μη αναλογικό μέτρο και αποτελεί άρνηση άρνηση του δικαιώματος εργασίας των πολιτών καθώς και παραβίαση της πρόσβασής τους στον πολιτισμό.

Είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων εκτεταμένες διαμαρτυρίες από τον χώρο του πολιτισμού με το Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο και την Όπερα Λαμονέ να καλούν τους πολιτικούς να «αναθεωρήσουν» την απόφαση λοκντάουν στον πολιτισμό και πάνω από 5.000 εργαζόμενους στον κλάδο να διαδηλώνουν στις Βρυξέλες με κεντρικά συνθήματα «Σε αντίθεση με την οικονομία, ο πολιτισμός μας εμπλουτίζει» και «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον».

Μετά την απόφαση για αναστολή του μέτρου αναμένεται τα θέατρα και οι κινηματογράφοι να ανοίξουν ξανά, με μέγιστο αριθμό θεατών 200 άτομα, καθισμένα, με μάσκα και με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ. Εκτός από τα θέατρα και τα σινεμά, επιτρέπονται και όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Με πληροφορίες από euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα