ΑΘΗΝΑ
13:02
|
04.05.2024
Παραμονή Χριστουγέννων υπάλληλοι των δύο εταιριών ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις απολύσεις χαμηλόμισθων υπαλλήλων εν μέσω γιορτών διά τηλεφώνου από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και της ICAP, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως παραμονή των Χριστουγέννων υπάλληλοι των δύο εταιριών ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση.

Οι εργαζόμενοι, μέσω μιας εικονικής εργολαβίας, στην Τράπεζα οδηγούνται στον δρόμο της ανεργίας, μετά από 15 και 21 χρόνια δουλειάς. Εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και  δεν καλύπτονται από την συλλογική σύμβαση του κλάδου.  Την ίδια τύχη είχαν και πριν ένα χρόνο άλλοι 25 υπάλληλοι που οδηγήθηκαν στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο. 

Το ΕΚΑ απαιτεί να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του, «πόσο μάλλον σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών».  Και στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ καταλήγει:

Οι επιθέσεις των εργοδοτών απέναντι σε εργολαβικούς και τακτικό προσωπικό συνεχίζονται και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο δυνατούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα